Perex

Mládež DANNAX Sport Košice, zavítala do Giraltoviec

22.3.2012 Giral­tovce – Mládežnícke basketbalové družstvo Dannax Sport Košice, pod vedením hlavného trénera Juraja Probalu, asistentov Kataríny Bálintovej a Nórberta Kalabišku zavítalo do Giraltoviec na “Otvorený basketbalový tréning”. Dve hodiny basketbalu, ktoré boli vhodne dopĺňané súťažnými prestávkami pre najmenších divákov mal pod komentátorskou taktoukou mentálny tréner tímu, Miroslav Mackulín.

“Dôvodov na zorganizovanie takéhoto podujatia v Giraltovciach je hneď niekoľko” otvoril debatu hlavný tréner. “ Mentálny tréner nášho družstva je rodený Giraltovčan a po mojej niekoľko mesačnej anabáze v Giraltovskej volejbalovej lige som mal možnosť spoznať miestných ľudí a ostal som milo prekvapený čo všetko a ako tu funguje. Mesto má krásnu novopostavenú športovú halu, takisto vynikajúco fungujúce Centrum voľného času a kopec talentovanej mládeže, ktorá aj dnes prejavila svoj záujem o športovanie a o basketbal” dodal Juraj Probala.

“Otvorený basketbalový tréning” je myšlienka, ktorá má priniesť basketbal do miest, ktoré okrem tradičného top športu na Slovensku, futbalu, iný šport nezastrešujú. Je smerovaný hlavne na študentov na prvom stupni ZŠ a takisto pre 2. Stupeň ZŠ, avšak v tomto veku už mladí “športovci” aktívne navštevujú krúžky popri výučbe na školách. “V Giraltovciach, okrem futbalu funguje veľmi pekne aj volejbal, a vďaka našej spolupráci s Košickou mládežou družstva Good Angels sme prišli s myšlienkou, prinavrátiť mestu šport, ktorý bol v minulosti riadnou súčasťou Girlatovského športu.” priblížil “miestne” športove pomery, Miroslav Mackulín. “S Katkou a Jurajom spolupracujeme od začiatku sezóny, dievčatá už trošku poznám a viem, že majú v sebe kopec pozitívnej energie, ktorú môžu posúvať ďalej, aj napríklad detičkám v Giraltovciach. Cielom tejto myšlienky je, v prípade záujmu rodičov, sprístupniť basketbal deťom v rámci basketbalového krúžku na ZŠ”.

V hľadisku mestskej športovej haly sa v rámci basketbalového tréningu vystriedali takmer všetky vekové kategórie. “V spolupráci so ZŠ a CVČ v Giraltovciach sme na tribúny pozvali hlavne deti, ktoré trávia takýto čas v družine. V spolupráci so ZŠ, sme pozvali aj rodičov detí, aby mali možnosť vidieť tréning dievčat, ktoré trénujú v špičkovej organizácii, akou bezpochyby Good Angels Košice sú” pridal Juraj Probala. “Takmer počas celého tréningu, keď sa detičky postupne osmelili, prichádzali otázky typu: Kedy prídete zase? Ako často takéto tréningy budú? A asi je zbytočné skúmať po týchto otázkach od najmenších, či sa športové poobedie páčilo” podotkla sympatická asistentka trénera Katarína Bálintová a jedným dychom dodala: “Nám sa tu dnes veľmi páčilo”.

Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: