Perex

18.ročník WESTTON-BEMACO CUP klope na dvere

18.ročník WESTTON-BEMACO CUP klope na dvere

OJEDINELÉ ŠPORTOVO-KULTÚRNE PODUJATIE

O tomto zaujímavom a divácky atraktívnom podujatí sme sa porozprávali s hlavným organizátorom, Mirom Mackulínom, ktorého tiež poznáme ako mentálneho kouča, pomáhajúcemu mnohých športovcom a tímom zvyšovať ich športový výkon.

Ako vznikol nápad organizovať takéto podujatie?

Pred 18-timi rokmi, ako člen malej skupiny manažérov košických firiem sme pravidelne chodili hrať futbal. Odmenou nám bolo pofutbalové posedenie pri pivku a tak nejak „skrsol“ nápad zorganizovať turnaj, kde budú mať zastúpenie nielen športovci, ale aj umelci a manažéri. Prvé štyri ročníky sa uskutočnili v Košiciach a potom sme tento divácky zaujímavý projekt ponúkli aj iným mestám východného Slovenska. Tradične sme pozývali dva tímy z Bratislavy (TV Markíza a Slovan resp. SFZ) a čo sa týka kultúry, tak našim tradičným partnerom je skupina Drišľak a rôzne tanečné súbory z daného mesta. Chceme spojiť propagáciu športu, kultúry a „dobročinnosti“. Teraz to už môžem povedať, že podujatie s takou dlhou tradíciou, zameraním a diváckou atraktívnosťou, je v rámci Slovenska ojedinelé. Punc kvality dodáva aj to, že dlhodobo záštitu nad podujatím preberá prezident SFZ a primátor daného mesta. Aj vďaka tomu a zanietenosti zopár ľudí, stále žijeme aj v dnešných zložitých ekonomických podmienkach, z čoho mám veľkú radosť.

Na koho a aký sprievodný program sa môžu diváci tešiť tentokrát?

Mužstvá sú rozdelené do dvoch skupín po päť mužstiev. Takže od rána to bude dlhé športové zápolenie, kde diváci budú môcť zhliadnuť športové majstrovstvo bývalých vynikajúcich futbalistov ako sú: M. Prusák, J.Daňko, M.Hajdučko, P.Diňa, N.Hrnčár,L.Zva­ra,T.Medveď, J.Valkučák, J.Čobej ďalej ľudí zo schowbiznisu: J.Ďurovčík, P.Švajda, J.Jakubčin, D.Očenáš, T.Kid, manažéri: D.Jendrichovský, J.Rezeš, Š.Borc a ďalší. Počas kultúrneho programu, kde vystúpi folklórny súbor Chemlon, hudobná skupina Drišľak, či freestylista M.Rimovský sa uskutoční autogramiáda a hlavne divácky obľúbená súťaž zručnosti. Tá spočíva v tom, že vylosovaní traja diváci spolu s osobnosťami turnaja budú kopať na bránku do obodovaných otvorov. Komu sa podarí najlepšia trefa, odíde domov na novučičkom skútri. Tiež organizátori pripravujú dražbu dresov M.Škrteľa a M.Hamšíka s podpismi slovenských reprezentantov. Výťažok z tejto dražby pôjde na dobročinné účely ako podpora mladých futbalistov Humenného a pomoc bývalému výbornému futbalistovi M.Labunovi. Verím, že aj vďaka tomu bude o podujatie veľký divácky záujem a spoločne podporíme dobrú vec.

Takže, kedy a kde sa stretneme?

Tentokrát sme si za mesto, v ktorom zorganizujeme 18.ročník futbalového turnaja osobností WESTTON CUP vybrali Humenné. Podujatie sa uskutoční v sobotu 16.2.2013 so začiatkom od 9hodiny v Mestskej športovej hale. Záštitu nad podujatím prevzala primátorka Humenného pani J.Vaľová a prezident SFZ J.Kováčik. Verím, že si cestu do haly nájdu ľudia zo širokého regiónu a srdečne pozývam celé rodiny, lebo každý si určite nájde to svoje zo širokej ponuky športu, hudby, zábavy, či súťaží.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: