Perex

Jurková a Keinath ovládli ME nepočujúcich stolných tenistov

Členka TOP TEAMU MOJKOUC Majsterkou Európy.

Evke k zisku titulu srdečne blahoželám a som rád, že sa naše cesty skrížili a mohol som byť dve sezóny pri jej športovom a ľudskom raste. Myslím, že Evka nepovedala, čo sa týka športu posledné slovo, preto si toto meno zapamätajte… M.Mackulín, mentálny kouč.

Rakúsky Baden bol v uplynulý týždeň dejiskom majstrovstiev Európy nepočujúcich stolných tenistov. Zúčastnili sa ho aj traja slovenskí hráči – Thomas Keinath, Marek Tutura a Eva Jurková.

Šampionát absolútne ovládlo slovenské trio. Najskôr sa zo zlatých medailí tešili Keinath – Jurková v zmiešanej štvorhre, na trón vystúpili aj Keinath – Tutura vo štvorhre mužov.

Aby toho nebolo málo, Thomas Keinath a Eva Jurková ovládli aj dvojhru mužov resp. žien a stali sa tak najúspešnejšími športovcami Deaflympijského výboru Slovenska pre rok 2015.

Slovenský reprezentant si vo finále poradil s Ukrajincom Zakladnyim hladko v štyroch setoch, poslednou prekážkou Evy Jurkovej bola ruská stolná tenistka Anna Kondratova, ktorú zdolala v piatich setoch.

Po úspešnom šampionáte, na ktorom viedol Slovákov skúsený tréner Andrej Dzelinský, sme vyspovedali dvojnásobnú šampiónku Evu Jurkovú.

Evka, aká bola cesta za titulom?

  • Cesta nebola až tak náročná. Až do semifinále som mala relatívne ľahký žreb. Keď som po vylosovaní videla, že turnajová jednotka z Ruska natrafí na tvrdý oriešok (turnajovú trojku – Ukrajinku, s ktorou prehrala veľmi hladko v družstvách), tak som vedela, že sa mám sústrediť na finále. V semifinále ma potrápila ďalšia Ukrajinka, ale v podstate to bol môj prvý zápas, kde boli už aj nejaké tie výmeny. Porazila som ju 4.1 a mohla som sa sústrediť už na boj o zlato, kde ma čakala Ruska, ktorá to v semifinále s Ukrajinkou otočila z 0:3 na 4:3. Prvý set bol veľmi vyrovnaný, robil mi problém príjem, ale nakoniec som ho dotiahla do úspešného konca. V druhom sete za stavu 1.2 som udrela s lakťom do stola na príjme a bolo z toho veľmi nepríjemné zranenie. Poznačilo to moju hru, prehrávala som 1:6, ale pozbierala som sa a vyhrala 11:6. Následne som vyhrala aj tretí set a viedla som 3:0. Vo štvrtom súperka zmenila taktiku a znížila na 3:1. Tréner mi povedal, že ona sa tak ľahko nevzdá a musím to čím skôr ukončiť mojou hrou. Do piateho setu som vstúpila veľmi nabudená, vyhrala 11:3 a celý zápas tak 4:1.

Čo pre teba znamená tento úspech?

  • Moje víťazstvo pre mňa znamená strašne veľa. Veľmi tvrdo som cez prázdniny trénovala. Dopriala som si síce týždňový oddych, ale potom som už bola zavretá v hale. Chcela by som aj touto cestou poďakovať všetkým, čo mi držali palce a povzbudzovali ma či už priamo v dejisku šampionátu v Rakúsku alebo mi držali palce na diaľku.

Veľká vďaka patrí mojej rodine a trénerovi za podporu, bez nich by som nebola tam, kde som.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: