Perex

Po finálovom turnaji žiačok.

Ako chutil mentálny tréning?

Po skončení ligy nastalo obdobie dvojtýždňovej prípravy. Dievčatá boli vyťažené fyzicky aj zo školských turnajoch, ktoré prebiehali. Nájsť niečo aby sme boli spolu a akoukoľvek formou sa čo najlepšie pripravili na finálový turnaj nebolo jednoduché. Prišlo však riešenie – mentálny tréning.

Po dohode s mentálnym koučom Mirom Mackulínom sme absolvovali spoločné sedenie. V úvode boli dievčatá možno hanblivé, nevedeli čo očakávať. Neskôr sa už začali vyjadrovať k rôznej problematike, mali otázky. Uvoľnili sa a na konkrétnych príkladoch postupne nasávali dôležité informácie z tejto, často opomínanej, ale pre športovcov veľmi dôležitej oblasti.

Po tomto sedení som bol presvedčený, že sme spravili správny krok. 🙂 Prídem domov a už mám správy od dievčat, že chcú kontakt a webovú stránku, kde sa vedia dočítať viac o tejto problematike.

Lajkuju stránku na facebooku a viem, že už budú sledovať čo je nové. Skvelé!

Posledný tréning pred odchodom do Popradu vidno na dievčatách pohodu. Aj keď skúšame nejaké veci, trpezlivo pracujú na tom, aby dosiahli čo najlepšieho výsledku aj v tréningu. Nastala zmena. Všetky tvrdo pracujú a všetky sa chcú ukázať. Každá z nich chce povedať „ja tu patrím!“ „ja to dokážem“. Finálový turnaj o majstra SR v našej kategórii nebol prechádzkou ružovou záhradou. Prvý deň – prvý zápas – prehra 0:3 . Bratislavský Slovan si tu výhru zaslúžil. Večerné posedenie musí byť o vyčistení hláv a nabudení.

Piatok ráno sú dievčatá dobre naladené. Čaká nás nepríjemný Ružomberok. Výhra 6:4 . Hoci k výkonu, ako tréner môžem mať veľa pripomienok, ale takýto turnaj sa hrá na výsledky a s tým zavládla maximálna spokojnosť.

Čaká nás odreagovanie v podobe aquaparku a hier na hoteli. Večerné posedenie je hlavne o motivácii a snahe nakopnúť baby pred posledným a najdôležitejším zápasom v boji o 2. miesto. Chceme obhájiť minuloročný úspech! V sobotu ráno si síce musíme privstať, no baby sú znova dobre naladené. Ani nevieme kedy, začína sa zápas. Prebieha 3. minúta a my vedieme 2:0.

Fantázia! Dievčatá sa bavia futbalom. Konečný výsledok 9:2 , Nitra na kolenách, pre nás veľká radosť z obhajoby 2. miesta! Heňa Vaľušová oslavuje svoje 15. narodeniny 6 gólmi v zápase a okrem toho sa stáva aj najlepšou strelkyňou turnaja (9 gólov) . Druhý individuálny úspech je v podobe najlepšej brankárky turnaja – našej Alexandri Semanovej. Cesta domov je veľmi príjemná ! 🙂 ĎAKUJEM DIEVČATÁ!

Peter Frický, futbalový tréner

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: