Prví absolventi školy Môj Kouč

Spolutvorenie nielen na futbalové témy.

A máme prvých absolventov nášho unikátneho projektu vzdelávania. Našli sa odvážni, mládežnícki tréneri z futbalovej CFT ACADÉMIE, doplnení volejbalovými trénermi MIRADu Prešov, ktorí chcú robiť, trénovať, pristupovať k svojim zverencom ináč, ako to učí tradičný vzdelávací systém a prístup tradičného trénera zameraného na pokyny, povely, príkazy a zákazy.

Naša práca sa niesla v znamení –Zbohom mentoringu, návrat k spolutvoreniu a spočívala v zadaní témy, ktorú sme na svojich sedeniach tvorili, kreovali, rozvádzali a pritom načúvali a rozvíjali to formou INSIDE-OUT.

Bolo to veľmi inšpiratívne, poučné, obohacujúce…

Za seba poviem, že som v tomto vzdelávacom procese nebol mentor, ani prednášajúci. Vlastne som len navrhol tému, načúval a aktívne ponúkal svoje videnie danej situácie, na základe skúseností a poznatkov.

Za absolventov ponúkam vyjadrenia Petra Hersteka –spoluzakladateľa CFT ACADEMY a mládežníckeho futbalového trénera: „Tréneri CFT Academy sa zúčastnili mnoho školení, ktoré boli zamerane na rozvoj deti po futbalovej stránke, ale projekt mentálnej Školy Môjkouč bol pre nás rozdielovým školením, ktoré nám umožnilo vnímať spojitosti medzi komunikáciou, individuálnym prístupom a samotným tréningom. Verím, že naši tréneri sa po tomto školení opäť viac priblížia deťom a ich potrebám.“

A Erika Digaňu, volejbalového trénera mužov Prešova: „Mne to dalo veľa. Spoznal som ľudí, ktorí sú zapálení pre trénovanie, teba ako takého vodcu sedení, ktorými si nás sprevádzal. Okrem múdrych myšlienok, tam bolo dostatok času na sebaspoznávanie a sebareflexiu. Bola tam aj chlapská konfrontácia s názormi trochu odlišnými, kde aj keď nie vždy sme mali na všetko rovnaký názor, vedeli sme si ho povedať a rozdiskutovať, premeniť na drobné a pochopiť jeden druhého, bez návalu emócii. Snažili sme sa jeden druhému pomôcť, podporiť a uistiť sa, že tá cesta, ktorou ideme je síce kľukatá, tŕnistá ale správna. Dal si nám pocit, že aj keď ideme doprava alebo doľava, je to správne lebo taký je aj život a každá situácia sa nedá škatuľkovať a treba ju riešiť individuálne. Boli sme stále pozitívni a stále sme si mali aj ako skupina čo povedať. Tak si nejako predstavujem diskusiu a stretnutia ľudí, ktorí chcú zmeniť nielen futbal, volejbal, ale hlavne seba a následne svojich zverencov a svoje okolie. Verím že keby každý klub, tréner, športovec, mal okrem tréningu aj takéto sedenia a diskusie, určite by sme aj na medzinárodnej úrovni dosahovali lepšie výsledky a hlavne boli by sme sebavedomejší. Takže ďakujem za túto skúsenosť“.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: