Perex

Vydarený 8.ročník Memoriálu J.Mackulína.

V piatok sa v MŠH v Giraltovciach uskutočnil 8.ročník Memoriálu J.Mackulína, ako spomienka na otca a dlhoročného učiteľa miestnej školy. Organizátori, rodina Mackulínová a CVČ Giraltovce, po siedmich rokoch presunuli podujatie z umelej trávy, na palubovku mestskej haly. Hlavný organizátor Miro Mackulín k podujatiu dodáva: „Sme radi, že toto podujatie má svoju tradíciu, kvalita je po športovej aj kultúrno- spoločenskej stránke vysoká. Jedná sa nám o to, aby sme spolu so žiakmi a študentmi základných a stredných škôl strávili príjemný deň, zašportovali si, zasúťažili, pochutnali na dobrom jedle a aj umelecky nasýtili svoje bunky. Odmenou pre nás sú vysmiate tváre detí a veľa pozitívnej energie, ktorú rozdávajú počas celého dňa“.

Účastníci boli rozdelení do dvoch skupín. V červenej skupine si svoje sily zmerali tímy: ZŠ Giraltovce, ZŠ Kračúnovce a ZŠ Okrúhle, v modrej: Súkromná ZŠ, Gymnázium Giraltovce a TOMI KID ACADEMY. Hralo sa podľa pravidiel malého futbalu 17min. Jednotlivé zápasy boli napínavé a vyrovnané a o postupujúcom do finále rozhodli malé detaily a aktuálna forma. Vo finále sa stretli tímy ZŠ Giraltovce a Gymnázium Giraltovce. Dlho to vyzeralo, že víťaznú trofej si odnesú hráči Gymnázia, ale ku koncu zápasu sa za neutíchajúcu bojovnosť šťastena priklonila na stranu ZŠ Giraltovce a treba povedať, že zaslúžene. Hráči víťazného tímu hrali kombinačný futbal, odvážne útočili a zakončovali svoje akcie peknými strelami. Konečný výsledok bol 3:2. V zápase o bronz si lepšie počínali hráči Súkromnej ZŠ v Giraltovciach, ktorí zdolali svojich rovesníkov zo ZŠ Kračúnovce.

Memoriál J. Mackulína to nie sú len futbalové zápasy. Atraktivitu celého podujatia sa organizátori snažia vyšperkovať doplnkovým programom. K tomu M.Mackulín dodáva: “Snažíme sa každý rok na podujatie pozvať profesionálnych športovcov, ktorí sa podelia o svoje zážitky, motivujú hráčov k poctivému tréningu a spoločná fotka a autogram je pre účastníkov zaujímavou odmenou. Tohto roku pozvanie prijali extraligové basketbalové hráčky zo Spišskej Novej vsi, ktoré okrem podpis kariet, ukázali svoje umenie v krátkom exhibičnom zápase proti tímu Gymnázia Giraltovce. A VIP hosťom bol náš najlepší slovenský profi boxer TOMI KID Kovács, s ktorým spolupracujem ako mentálny tréner. Poznáme sa dlho a myslím, že TOMI je výborným príkladom nielen profi športovca, ale aj ako trénera, ktorý sa venuje zverencom vo svojej akadémii.“

Asi divácky najatraktívnejšou časťou celého podujatia sú tradične súťaže zručnosti. Súťažilo sa o NAJ koníčkara, NAJ presnejšieho hráča a NAJ prekážkára. Súťaže boli napínavé, hráči išli na dno svojich síl a možností a preto ich výkony diváci odmenili skandovaným potleskom a hala sa často premenila na „hlučnú koridu“.

O umelecké pohladenie našich dušičiek sa postarali zástupcovia Súkromnej ZŠ v Giraltovciach študenti Koreňová a Olejár. Zatiaľ malí vzrastom, ale veľkí svojim speváckym výkonom, roztlieskali a roztancovali mnohých divákov.

A čerešničkou na „memoriálovej torte“ bola tombola o zaujímavé ceny v podobe, dresov, tričiek, šálov a víťaz si odniesol pozdrav od futbalových reprezentantov Slovenska v podobe lopty s ich podpismi. „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili o organizáciu a produktové zabezpečenie tohto podujatia. Ďalej primátorovi Jánovi Rubisovi a členom svojej rodiny, ktorí si zladili svoje pracovné a študijné povinnosti, aby sa mohli aktívne zúčastniť a podporiť toto podujatie. Keď som videl s akými úžasnými pocitmi a úsmevmi odchádzali hráči jednotlivých tímov z haly, tak som bol trochu smutný, že sa to už skončilo, ale myšlienka na ďalší ročník ma rýchlo preladila na pozitívnu frekvenciu a nové výzvy“, týmto konštatovaním uzatvoril toto vydarené podujatie M.Mackulín.

VÝSLEDKY:

1.ZŠ GIRALTOVCE 2.GYMNÁZIUM GIRALTOVCE 3.SÚKROMNÁ ZŠ GIRALTOVCE

NAJ KOÍČKAR –D.SLIVA NAJ PRESNEJŠÍ HRÁČ –B.TKÁČ NAJ PREKÁŽKAR – A.CSEMEZ, hostess Nikoleta NAJ STRELEC –M.BOLVAN – 5 gólov,

ALL STARS: K.JADLOVSKÝ,J­.JENČA,R.TOMKO,T­.PACÁK,L.FORRO CENA FAIR-PLAY: ZŠ OKRÚHLE

gallerygallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: