Perex

WESTTON CUP CUP 2012- oslava futbalu a dobrej zábavy

Mestská športová hala v Bardejove bola v sobotu 4.2.dejiskom 17. ročníka futbalového turnaja osobností WESTTON CUP 2012. Organizátori tohto tradičného a ojedinelého podujatia, pripravili pre divákov atraktívne športovo-kultúrne predstavenie, na ktorom sa zúčastnilo nielen desať mužstiev nabitých osobnosťami z kultúrneho a športového života, ale v rámci kultúrneho programu aj hudobná skupina Drišľak, folklórny súbor Vienok, TS FäTTY a Šprti. Nevšedný zážitok predviedli freestylový žongléri Michal Rimovský, Marko a Hersty.O propagáciu ženského futbalu sa v exhibičnom stretnutí postarali Stropkovské mušketierky a hráčky Ajaxu Pakostov.

Bardejovčania sa mohli pokochať nad nestarnúcim futbalovým umením V.Zvaru,M.Sovi­ča,M.Prusáka,T­.Medveďa, M.Obšitníka, J.Valkučáka,J­.Daňka, J.Čobeja a z mimofutbalových osobností choreografa Jána Ďurovčíka, D.Očenáša, J.Rezeša,R.Ha­vrillu, D.Jendrichovkého a ďalších . „S úrovňou turnaja sme maximálne spokojní. Počas celého dňa sa na nás prišlo pozrieť 2500 divákov, ktorí mali možnosť vidieť kvalitný futbal v podaní známych osobností, súčasne si mohli vychutnať zaujímavý kultúrny program, či zasúťažiť o skúter. Myslím, že to bolo vydarené podujatie, ktorým sme dôstojne zablahoželali bardejovčanom k 90.výročiu futbalu v ich meste. Chcem sa poďakovať za aktívny prístup prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi, ktorý s nami strávil celý víkend a neúnavne odpovedal na stovky otázok od účastníkov turnaja, či zvedavých divákov,“ prezradil organizátor turnaja Miroslav Mackulín.

Toto podujatie má aj ľudský a dobročinný rozmer a tento krát výťažok v podobe materiálneho vybavenia /lopty, technické pomôcky/ a šeku na 300eur, putovali na rozvoj mládežníckeho futbalu a šek v hodnote 500,–eur bol odovzdaný bardejovskému rodákovi Danielovi Kukľovi, ktorý reprezentuje mesto a Slovensko v paraolympíjskej disciplíne handbiker.

Turnaj okorenil zaujímavý penaltový súboj medzi bardejovským primátorom B.Hanuščákom a „starostom“ skupiny Drišľak Vilom Kalmanom. Hoci favoritom bol Vilo,nakoľko mal dva páry nových farebných gumakov, obaja aktéri sa pričinili o úsmevný rezultát a 10 futbalových lôpt skončilo v rukách športuchtivých divákov…

Výsledky:

o 1. miesto: HARSCO TEAM – INFINITI MÉDIA 0:0, pen.rozstrel 3:2

o 3. miesto: NEXIS Humenné-SFZ TEAM 1:1,pen. rozstrel 3:2

1.miesto HARSCO METALS

2.miesto INFINITI MEDIA

3.miesto NEXIS HUMENNÉ

NAJlepší strelec: Róbert Grus, NAJkrajší gól: Július Rezeš, NAJrýchlejší gól: M.Hajdučko, NAJtréner: Milan Lešický NAJpozitívnejší hráč: R.Horák

ALL STARS: Ľ.Krochta, P.Filo, J.Begáni, P.Andrejco, I.Rutkay

gallerygallerygallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: