SOFIA SLOSIARIKOVÁ – nový člen TOP TEAMU Môjkouč.com

SOFIA SLOSIARIKOVÁ – nový člen TOP TEAMU Môjkouč.com

Volám sa Sofia Slosiariková, mám 15 rokov a pochádzam z Košíc. Venujem sa bedmintonu. Začínala som keď som mala 9 rokov a tak mi to prirástlo k srdiečku, že doteraz sa tomu venujem a vidím to aj vo svojej budúcnosti. Je to veľmi ťažký šport, ale vlastne, ktorý šport je ľahký haha. Moje dni trávim viac-menej v posilňovni a na kurte, občas v škole. Trénujem 3–4 krát do dňa a cez víkendy väčšinou cestujem na turnaje. Som hráčka slovenskej reprezentácie do 17 a 19 rokov. V každej reprezentácii som najmladšia haha. Je to šport, ktorý ma napĺňa a dodáva mi energiu do každého dňa. Som rada, že práve túto cestu som si zvolila.

Majsterka Slovenska do 13 rokov v roku 2016, Majsterka Slovenska do 15 a 17 rokov v roku 2018, 3. miesto na M-SR do 19 rokov v roku 2018, Účasť na ME v Rusku v roku 2018, 24. miesto v európskom rebríčku do 17 rokov, 1. miesto v slovenskom rebríčku do 17 aj do 19 rokov, 3. miesto na Slovak Open do 19 rokov – štvorhra, Serbian U17 International – štvrťfinále – dvojhra, Adria U17 International – štvrťfinále – dvojhra, Czech U17 International – štvrťfinále – dvojhra, Účasť na MS v Rusku v roku 2019, Účasť na ME v Poľsku v roku 2019

1. Čo cítiš, keď počuješ slovo BEDMINTON?

Akonáhle počujem toto slovo vytvára to vo mne pocit niečoho, čo ti vyčarí úsmev na tvári aj napriek tomu, čo všetko za tým stojí. Slovo bedminton prechováva vo mne mnoho pocitov a zážitkov.

2. Okrem svojho športu č.1., aké máš ešte koníčky, záľuby?

Rada si zahrám hocijaký iný šport, je to zábavne vidieť koľko práce stojí za tým, aby si sa stal najlepším. Moja záľuba je určite nakupovanie haha a rada leziem, keďže môj brat sa tomu venuje, tak je to taký oddych od bedmintonu.

3. Čo rada ješ, akú hudbu počúvaš a aké knihy rada čítaš?

Veľmi rada si aj troška „ujedám“ na strave, čo znamená, že niekedy nejaká tá pizza poteší haha. Hudbu počúvam podľa toho, ako sa cítim. Ak nemám najlepšiu náladu alebo som unavená, tak si pustím niečo pomalšie niečo jemné, no keď som plná energie počúvam hudbu, ktorá ma dokáže rozveseliť. Takže dá sa povedať, že rada počúvam pop. Zatiaľ všetky knihy čo som prečítala boli založené na mentálnom rozvoji alebo o športovcoch. Je to veľmi náučná literatúra v mojom osobnom rozvoji a najkrajšie je to že, ten význam a ponaučenie si každý môže zobrať, ale v úplne inej forme.

4. Aké máš ciele v živote a športe?

Môj najväčší cieľ v športe nie sú výhry, ale ten pocit šťastia na kurte, že si si vedomý že toto je práve tá činnosť, tvoja práca, to čo si si budoval niekoľko rokov a stále buduješ. Takže môj cieľ je si to užívať na kurte. Ale keď sa na to pozeráme po stránke športovej, tak mojím najväčším snom je olympiáda.

5. Máš svoje zaužívané rituály, pred, počas a po zápase?

Určite mám nejaké zásady, ktoré stále dodržujem. Pred zápasom aspoň 30 minút som osamote, len so svojimi myšlienkami a potom sa pomaly začínam rozcvičovať. Počas zápasu nemám nič také zaužívané, to sa vždy iba napijem, utriem a verím v seba. Hneď po zápase zvyknem si sadnúť osamote začnem si robiť strečing a potom si robím videoanalýzu.

6. Čo ťa vie najviac vytočiť v živote a čo v športe?

Klamstvá, to je jediná vec v živote, ktorú naozaj môžem povedať že neznesiem. A v športe to bude asi tá neprofesionalita prostredia, keď je nejaký hráč, ktorý patrí medzi TOP, tak podľa mňa by si naozaj zaslúžil väčšiu pozornosť.

7. Máš svoje vzory? Ak áno, čo ťa na nich inšpiruje?

Môj vzor som sama sebe ja…Aby som každé jedno ráno vstávala múdrejšia, silnejšia, ponaučenejšia a lepšia ako včera. Pretože to nikto iný neurobí za teba iba ty sám.

8. Ak by si mala zázračnú moc a mohla zmeniť jednu, jedinú vec na svete, čo by to bolo?

Nenávisť medzi ľuďmi. Je to vec, ktorá zasahuje skoro každého jedného z nás a podľa mňa, nedostatok lásky a viacej nenávisti v sebe, je to najhoršie čo sa môže stať.

9. Kedy a prečo si začala pomýšľať na spoluprácu s mentálnym koučom Mirom Mackulínom?

Mala som obdobie, ktoré nebolo až také svetlé. Povedala som si, že kebyže sa o to s niekým podelím kto sa zaujíma o pocity a myšlienky športovca, možno by mi mohol povedať nejaký svoj názor a pomohol ma nasmerovať na správnu cestu. Ale vedela som tiež, že hlavne ja sama musím na seba a svojej hlavičke a srdiečku najviac pracovať, lebo to ti nikto nepomôže iba ty sám.

10. Myslíš si, že mentálny koučing a spolupráca v tejto oblasti ti pomôžu zvýšiť tvoju výkonnosť? Prečo?

Áno myslím si, že áno. Je to človek, ktorému povieš nejaké svoje pocity a hľadáte spolu riešenie. Je naozaj dobré mať človeka, s ktorým sa takto podelíš o svoje myšlienky a pocity z kurtu. Pomôcť, ako som písala, môžeš si iba ty sám, ale môže ťa naviesť na nejakú cestičku a je na tebe či ňou pôjdeš alebo nie.

11. Máš svoje „krédo-múdru myšlienku“? podelíš sa s nami?

„Sám si strojcom a nositeľom svojho šťastia“

gallerygallerygallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: