Perex

Vydarený 10.ročník Memoriálu Juraja Mackulína

V pondelok 16.11.2015 sa v MŠH v Giraltovciach uskutočnil 10.ročník Memoriálu Juraja Mackulína, ktorí organizuje rodina Mackulínová a mesto Giraltovce, ako spomienku na svojho otca a dlhoročného učiteľa miestnej základnej školy. „Sme radi, že toto podujatie si našlo pevné miesto v športovom kalendári základných a stredných škôl v Giraltovciach a okolí. Vyše 350 divákov, ktorí v priebehu dňa prišli do MŠH mohlo vidieť zaujímavé a dramatické futbalové súboje, pekné akcie a veľa gólov“, dodáva organizátor Miro Mackulín.

Účastníci boli rozdelení do dvoch skupín. V červenej skupine si svoje sily zmerali tímy: Súkromná ZŠ Giraltovce, Tomi KID ACADEMY a Gymnázium Giraltovce, v modrej: ZŠ Giraltovce a ZŠ Kračúnovce a CFT AKADEMY. Vo finále sa stretli tímy ZŠ Giraltovce a Gymnázia Giraltovce. Konečný výsledok bol 6:1 pre Gymnázium Giraltovce. V zápase o bronz si lepšie počínali hráči ZŠ Kračúnovce, ktorí zdolali hráčov Súkromnej ZŠ Giraltovce 5:0.

Memoriál J. Mackulína nie je len futbale. Kvalitu celého podujatia sa organizátori snažia zatraktívniť sprievodným programom. K tomu M.Mackulín dodáva: “Snažíme sa každý rok na podujatie pozvať profesionálnych športovcov, ktorí sa podelia o svoje zážitky, motivujú hráčov k poctivému tréningu a spoločná fotka, či autogram je pre účastníkov zaujímavou odmenou. Toho roku to boli futbalový freestylista Marko Popovský z Prešova, profiboxer Tomi KID Kovács a futbalisti MFK Michalovce, účastníci Fortunaligy. S podpismi a „spoločnými selfie“ odchádzali nielen mladé futbalové nádeje, ale všetci, ktorí prejavili záujem zvečniť sa so známymi športovcami. Odmenou pre nás všetkých boli vysmiate tváre detí a veľa pozitívnej energie, ktorú počas celého dňa mladí hráči rozdávali.“

Tradične divácky najatraktívnejšou časťou celého podujatia sú súťaže zručnosti. Súťažilo sa o NAJ koníčkara, NAJ presnejšieho hráča a NAJ prekážkara. Súťaže boli napínavé, hráči išli na dno svojich síl a možností a preto ich výkony diváci odmenili skandovaným potleskom a hala sa často premenila na „hlučnú koridu“.

O umelecké pohladenie našich dušičiek sa postarali tanečníci ZUŠ Giraltovce. Čerešničkou na „memoriálovej torte“ bola tombola o zaujímavé ceny v podobe, dresov, tričiek, lôpt a víťaz si odniesol pozdrav od futbalových reprezentantov Slovenska v podobe dresu Mareka Hamšíka s podpismi našich reprezentantov. „Keď som videl pri záverečnom vyhodnotení rozžiarené a usmiate tváre malých účastníkov, tak som bol veľmi šťastný a myšlienka na ďalší ročník ma rýchlo naplnila pocitom očakávania, že o rok sa stretneme znova“, týmto konštatovaním uzatvoril toto vydarené podujatie M.Mackulín.

VIDEO VIDEO 10. Memoriál

VÝSLEDKY:

  1. Gymnázium Giraltovce
  2. ZŠ Giraltovce
  3. ZŠ Kračúnovce

NAJ KONÍČKAR – Dušan Havrila ZŠ Kračúnovce, NAJ PRESNEJŠÍ HRÁČ –Igor Diky ZŠ Kračúnovce, NAJ PREKÁŽKAR – A.CSEMEZ, hostess Virág Kovács, Tomi KID ACADEMY, NAJ STRELEC – Stanislav Šimko – 5 gólov, Gymnázium Giraltovce, CENA FAIR-PLAY: CFT ACADEMY SLOVAKIA

Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: